Mensen en hun prestaties liggen aan de basis van elke succesvolle organisatie. Discovery Insights helpt mensen om optimaal te presteren door hun meer inzicht te geven in zichzelf.
Vanuit dat zelfinzicht kunnen ze gemakkelijker afstemmen op en verbinding maken met anderen. Dit levert een werkomgeving op waarin vernieuwing, creativiteit en productiviteit floreren.

Inzichten die blijven hangen

Insights Discovery gebruikt een kleurentaal die gemakkelijk te begrijpen en te onthouden is. Zo kunnen mensen de Discovery terminologie blijven gebruiken in hun dagdagelijks leven. Dit is cruciaal op momenten van conflict, nieuwe teamdynamiek of veranderingen in leiderschap.

Hoe werkt het?

Insights Discovery is een eenvoudig en toegankelijk kleurenmodel dat inzichten aanreikt over onszelf en anderen. Iedereen heeft allevier de kleuren in zich; de combinatie van deze vier  kleuren maakt ons uniek. De vier kleuren verwijzen naar gedragseigenschappen die we meestal het liefst of gemakkelijkst laten zien:


 

Vurig Rood

Dit is een sturende en resultaatgerichte kleur. Mensen die veel Rood gebruiken laten een sterke vastberadenheid zien waarmee ze interacties met anderen beïnvloeden.

Stralend Geel

Deze kleur straalt enthousiasme uit en nodigt uit om mee te doen. Mensen die veel Geel gebruiken genieten doorgaans van het gezelschap van anderen en willen graag overal bij worden betrokken.

Zacht groen

Mensen met een sterke voorkeur voor Groen houden alles wat ze zien tegen het licht van hun waarden en van wat voor hen belangrijk is. Ze gaan vaak op zoek naar harmonie en betekenisvolle relaties.

Helder Blauw

Met als innerlijke drijfveer het verlangen om de wereld om hen heen te doorgronden, willen mensen met een Blauwe voorkeur graag over juiste en volledige informatie beschikken voordat ze een beslissing nemen.

Wanneer een organisatie haar medewerkers helpt om inzicht te krijgen in hun kleurrijke voorkeuren, zijn mensen beter in staat om hun motivatie vast te houden. Ze blijven zich betrokken voelen, zowel vanuit een individuele of leidinggevende rol als binnen een team.

Door onze online vragenlijst in te vullen, krijgt iedereen een persoonlijk Discovery profiel. Met dit uiterst krachtige instrument kunnen we conflicten aanpakken, communicatie verbeteren en teams helpen om elkaars unieke bijdragen meer te waarderen en benutten. Insights Discovery kan worden ingezet bij workshops of individuele coachingstrajecten.

Echte problemen aanpakken!

Wanneer je kiest voor een reis met Insights Discovery, investeer je in je mensen en geef je hun het gereedschap in handen om beter met elkaar samen te werken, voor altijd.

Insights biedt ook andere modellen aan die voortbouwen op Discovery. Deze zijn erop gericht om teams, leiders en sales professionals verder te helpen ontwikkelen.

Door onze modellen met elkaar te combineren, kunnen we voor je team of organisatie een oplossing ontwikkelen voor een breed scalaaan relevante organisatiethema’s. Denk hierbij aan omgaan met verandering, diverse en geïntegreerde cultuur creëren of succes volle klantendienst en verkoopteams opbouwen. En dit zijn slechts een paar voorbeelden. Er zijn echt eindeloos veel mogelijkheden.